Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Thursday, 1-Jul-2010 12:00
Leek tu kuat lagi baunya dari daun bawang, biasanya mak weols stir fry ngan telur & mincecd meat, then, its also one of the ingredients for meat rolls gak, kadang2 dimasak bersama gak dalam mixed veggies, & mee goreng, and of course kalau di hiris halus2, boleh dijadikan garnish on soup/other dishes gitu...
Ulam tu dah get rid off some of them dah, dah masuk kategori anak tiri dah, hehe.. peria tu dah ada berbunga dah tapi rasanya still too young to produse peria, pokok masih kecik lagi, takut nanti tak dapat menampung & membekalkan zat to the peria....
Helikonia tu biasanya bila bunga nya dah nak kering baru gua sanggup potong, hati tak cukup keras lagi, hahaha....



hehe... ni lah rupa progress what supposedly a veggies patch tu, nampak sedih jer kan, dikeliilngi semak huhu... lebih sedih lagi bila pohon leek nan sebatang tu dah nampak hidup sehat, tiba2 jer mereput & mati.... sekarang, cuma tinggal peria, terung asam, cili yg terbantut & selasih.....

© Pidgin Technologies Ltd. 2016